Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-06-2014  

WaWollie wil niets meer en gaat dicht


TV-personality Loretta Schrijver en ondernemer Hans Messie bij de opening van WaWollie in Almelo in oktober 2012.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – Kringloop WaWollie aan de Plesmanweg gaat met onmiddellijke ingang sluiten. Op een schoolbord bij de kassa staat ‘Op last van de gemeente’ maar dat is bezijden de waarheid. Wel voeren omwonenden een procedure tegen de gemeente over de verleende omgevingsvergunning. Dit werd vooral ingegeven door de rommelige aanblik rond het pand waar eens luxe automobielen aan de man werden gebracht. Ook zou WaWollie niet voldoen aan de gestelde criteria inzake de aangeboden goederen. De procedure tussen gemeente en omwonenden heeft echter nog niet geleid tot een definitief verbod. Wel moet de gemeente bij de Raad van State de vergunningsverlening beter onderbouwen. Ook trok de gemeente de tewerkstelling in van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit omdat WaWollie niet voldeed aan de arbeidsvoorwaarden en begeleiding.
Ondernemer Hans Messie wacht echter niet langer en laat de handelsvoorraad in tweedehands goederen overbrengen naar Utrecht waar hij een nieuwe WaWollie Kringloopwinkel wil openen. Ook in Haaksbergen en Goor zijn vestigingen van WaWollie.
Messie, die duizenden euro’s aan fooiengeld van de medewerkers schonk aan dierenwelzijn, beweert dat de vestiging in Almelo verliesgevend is.

Lees ook: "WaWollie een rommelig bestaan op zich"

Archief
Terug naar vorige pagina