Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-06-2014  

Cluster in Energie Samenwerking Almelo

 

ALMELO – Broekhuis Techniek in Almelo, ETS Isolatie in Enter, Mulder Schilders Twente in Almelo en Oosterveld Bouw in Bornerbroek hebben hun krachten gebundeld in een totaalaanpak voor energiebesparingsmaatregelen voor bestaande woningen onder de naam Energie Samenwerking Almelo (www.energiesamenwerkingalmelo.nl)

Clustering
“De clustering voor een totaalaanpak was het idee van Bouwend Nederland, Uneto VNI, provincie Overijssel en gemeenten, waaronder de gemeente Almelo”, vertelt installatiespecialist Ep Broekhuis (Broekhuis Techniek) die in Michael Oostveen (ETS Isolatie), Maurits Jansen (Mulder Schilders Twente) en Dennis Oosterveld (Oosterveld Bouw) medestanders vond om energiebesparende maatregelen in clustervorm aan te bieden.
“Er bestaan vele mogelijkheden om energie te besparen. Isolatie, zonnepanelen, zonneboiler, isolatieglas e.d. maar consumenten zien door de diverse regelingen door de bomen het bos niet meer”, zegt Ep Broekhuis.
Met energiesamenwerkingalmelo.nl hebben we niet alleen de krachten gebundeld, maar kunnen we uw huis eerst door een onafhankelijke deskundige laten inspecteren op nut en noodzaak. De Wierdenaar Tonnie Kroeze, die jarenlang bij Cogas werkzaam was, kan als energiedeskundige uw woning inspecteren en een Energiebesparingsadvies uitbrengen. Dat kost weliswaar zestig euro, maar Kroeze garandeert, dat dit met eenvoudige gedragsaanpassingen zichzelf al terug laat verdienen en dan hebben we het nog niet over echt fysieke isolatiemaatregelen”, aldus Dennis Oosterveld.

Subsidie en offerte
Als cluster van bedrijven hebben wij tevens inzicht in de verschillende subsidiemogelijkheden die rijk, provincie en gemeente bieden. Bijvoorbeeld bij twee besparingsmaatregelen is dat al 700 euro en naast subsidie zijn ook overheidsleningen met looptijden van 10 tot 15 jaar tegen en laag rentetarief van 1,5 procent mogelijk”, vult Maurits Jansen aan. Hij wijst tevens op de geclusterde offerte-aanvraag die bij elk van de vier deelnemende bedrijven kan worden aangevraagd of via de website www.energiesamenwerkingalmelo.nl . Dat geeft bovendien het voordeel dat de verschillende werkzaamheden op elkaar worden afgestemd waardoor de uit te voeren werkzaamheden niet teveel tijd in beslag nemen.

Inloopspreekuur energiebesparing in de bibliotheek
Ep Broekhuis wijst in deze ook op het inloopspreekuur van de gemeente. De gemeente Almelo heeft Remco Jansen en Chris Bloemen van Triple R ingehuurd om een inloopspreekuur te houden over energiebesparende maatregelen. Het inloopspreekuur in de bibliotheek aan Het Baken wordt vrijdag 27 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur gehouden Jansen en Bloemen geven antwoord op al uw vragen over zonenergie en isoleren van uw woning en subsidiemogelijkheden daarvoor.

De cluster EnergieSamenwerkingAlmelo wordt gesteund door de provincie Overijssel via Slim Energie Thuis Overijssel. Kijk voor info over de clustersamenwerking op: www.energiesamenwerkingalmelo.nl
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina