Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-06-2014  

Mark Rutte op de Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48e Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-president Mark Rutte opdook op de Almelose Ruiterdagen. De premier, die nog wel eens in het Twentse land vertoeft, had wegens een overvolle agenda het fameuze jaarlijkse 'haringhappen' een dag eerder bij Bolk Transport gemist en bracht vandaag alsnog een bezoek aan Bolk. Daar nam hij tijdens het personeelsfeest de eerste CD in ontvangst van de band Flying Birds, een groep die bestaat uit verstandelijk gehandicapten van de stichting Aveleijn.
Bij die gelegenheid werd op het kantoor van Bolk ook het RTV Oost programma "Ochtendhumeur" opgenomen dat een week later op zaterdag 28 juni om 09.00 uur wordt uitgezonden.
Rutte bracht daarna met zijn vriend Henk Bolk bovendien een bezoek aan ‘Paparazzo’ Freek, oud- fotograaf van AlmeloNieuws.nl die lijdt aan de zeer ernstige spierziekte ALS en vervolgens werd het grootste sportevenement voor de hippische basissport in Europa met een bezoek vereerd. Een korte rondgang en even gezellig bijpraten met de organisatoren, maakte dat Rutte onder de indruk raakte hoe 800 ponycombinaties en bijna 1500 paardencombinaties zo’n 11.000 starts afwerken in 10 dagen. Bovendien nam Rutte de tijd om met deelnemers en bezoekers op de foto te gaan, zodat er heel wat facebook-berichten vanaf het Twents Hippisch Centrum het wereldwijde web op gingen. “Wat mij opvalt is het ontspannen sfeertje dat hier heerst”, was het compliment dat Rutte de organisatoren bij zijn vertrek gaf.
Bron: Almelose Ruiterdagen

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina