Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-06-2014  

Beter Wonen bouwt aan de Berkelstraat

 

ALMELO - Aan de Berkelstraat in Almelo bouwt Aws Beter Wonen 38 seniorenappartementen met een gemeenschappelijke ruimte in de sociale huurklasse. Hierbij is een samenwerking gezocht met Residentie Buitenzorg uit Groningen. In het gebouw start Buitenzorg de eerste woonvoorziening in Almelo voor haar doelgroep Indische en Molukse senioren en senioren die zich daarmee verwant voelen. Naast ‘senang’ wonen, verleent Buitenzorg ook zorgdiensten en activiteiten in het gebouw. Maandag 23 juni starten de voorbereidingen op de bouwlocatie en oplevering is in het voorjaar van 2015.

Buitenzorg
Residentie Buitenzorg is relatief nieuw in Almelo. Buitenzorg is een AWBZ- erkende zorgorganisatie en al jaren actief in het noorden van het land. Sinds twee jaar tijd organiseert Buitenzorg in Almelo dagopvang in het Nieje Veurbrook in de Ossenkoppelerhoek. Daar nemen rond de 60 senioren dagelijks deel aan allerlei activiteiten, zoals muziek maken en gezamenlijk Indisch eten. Buitenzorg levert daarnaast thuiszorg.
Woonvoorzieningen voor Indische en Molukse senioren zijn er verspreid over heel Nederland. Twente kent deze woonvoorziening nog niet. Dit terwijl er bijzondere Indische en Molukse gemeenschappen zijn in Almelo en omgeving. Voor Buitenzorg is dat de voornaamste reden om een eerste woonvoorziening op te richten in Almelo. Voor deze Indische/Molukse senioren en senioren die affiniteit hebben met de Indische/Molukse cultuur is er in 2015 een mogelijkheid om gezamenlijk ‘senang’ te gaan wonen en leven aan de Berkelstraat. Daarbij gaat Buitenzorg de wijk actief betrekken bij haar activiteiten.

Toewijzing woningen
Residentie Buitenzorg huurt het gebouw van Beter Wonen en verzorgt zelf de toewijzing van de 38 appartementen. De komende tijd benadert zij hiervoor haar doelgroep. Belangstellenden hebben bij voorkeur affiniteit met de doelgroep en een indicatie voor zorg geeft voorrang bij de toewijzing. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Residentie Buitenzorg via 050-368 6090 of info@residentiebuitenzorg.nl

Start bouw
Michiel Lammerink van Peters & Lammerink Architecten is de architect van het nieuw te ontwikkelen gebouw op de hoek Berkelstraat-Rijnstraat. Aannemer Gebr. Löwik Almelo gaat de bouw verzorgen. Eind juni worden de eerste voorbereidingen getroffen op de locatie. Direct na de bouwvakantie wordt gestart met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting in april 2015 volgt oplevering.

Archief
Terug naar vorige pagina