Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-06-2014  

Ouderprotest directievertrek Obs De Tandem

 

ALMELO – De ouders van leerlingen komen in actie tegen het gedwongen vertrek van directeur Yvonne Huurneman van Obs De Tandem in Almelo. Volgens het bericht van de actievoerders wordt Huurneman op slinkse wijze buitenspel gezet door de overkoepelende gemeentelijke basisonderwijsorganisatie OPOA, waaronder 12 basisscholen vallen in Almelo.
Volgens de berichtgevers (bij de redactie bekend) worden de ouders die Huurneman willen behouden, door OPOA tegengewerkt, voorgelogen en met valse informatie het bos ingestuurd. De ouders zien in Riet Voets, directeur ad interim van OPOA, de kwade genius omdat Obs De Tandem goede jaarcijfers heeft en een goede beoordeling van de Onderwijsinspectie. De zich verzettende groep ouders, die achter Huurneman staan, snappen dus niet waarom zij de laan uit moet. Volgens de actievoerders gaat de op non-actief gezette Huurneman door een hel en is zij volkomen radeloos.
Via Petities.nl (directrice moet op De Tandem blijven) hebben al tientallen ouders (meest anoniem) getekend. Zij spreken over goede Cito-scores tijdens de periode Huurneman terwijl er sinds februari, toen Huurneman op non-actief werd gezet, grote chaos heerst op de school die twee locaties heeft in de wijk De Schelfhorst. Ouders dreigen zelfs hun kinderen naar een andere school te doen. Ook oud- directeur Leo Bosch en voorganger van Huurneman bij Obs De Tandem gedurende vele jaren, steunt de zich verzettende ouders. Bij het protest sloot zich bovendien aan Wim van Dooren vml. adj. dir. De Tandem en oud staffunctionaris P. en O. van de gemeentelijke stichting OPOA.

Archief
Terug naar vorige pagina