Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-05-2014  

Rembrandt Fiësta begonnen met Vliegershow

 

ALMELO Het jaarlijkse multiculturele festival Rembrandt Fiësta op de evenementenweide aan de Rembrandtlaan is vrijdag begonnen met een grote vliegershow en een seniorenbeurs.
Zaterdag bevat het programma onderdelen als ook de bekende onderdelen als de Infomarkt, de Pröttelmarkt en de Kinderhoek waarin studenten van de opleiding Sociaal Cultureel Werk van het ROC van Twente (ROC-connect) een afwisselend programma voor de kinderen verzorgen.
Verder schilderen zo’n 6o Rembrandtschildertjes van diverse basisscholen hun kunstwer voor een latere expositie en vindt men alom op de evenementenweide tal van kramen met heerlijke snacks uit diverse landen en is er informatie beschikbaar over de diverse culturen uit Marokko, Ambon, Turkije, Somalië, Italië, Thailand, Bosnië, Polen en natuurlijk uit Nederland.
De muzikale line up omvat optredens van de Molukse Tifagroep Ama Hata, een Bosnische dansgroep en de Bosnische Muziekgroep Melem Trio, de Indische dansgroep Bunga Melati, de Turkse dansgroep Zeybeck, het Italiaanse duo La Valetta, de volksdansgroep Halmata, een Anklungspeler uit de Molukken, de winnares van The Voice off Almelo Sara van der Laan en uit Nordhorn komt the City of Nordhorn Pipes & Drums. Verder zijn er nog dansoptredens van de groep LT on the move uit Almelo en de volksdansgroep Dagro, alsmede een optreden van een Turkse gitarist. Rembrandt Fiësta sluit af om 17.00 uur.

Fotoreportage Vliegershow: Jan Bril

Fotoreportage (39 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina