Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-05-2014  

Bouw stadhuis bereikt hoogste punt

 

ALMELO – De bouw van het nieuwe stadhuis in Almelo, heeft het hoogste punt bereikt. Op 48,91 meter hoogte werd de vlag in top gehesen, werd een groot spandoek onthuld en waren er voor de bouwvakkers grote ballen gehakt en werd het pannenbier ruimhartig geschonken.
De viering van het hoogste punt werd bijgewoond door tal van hoogwaardigheidsbekleders, verheugde burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld zich over de naderende verhuizing en keken buurtbewoners en genodigden hoe hoofdaannemer bouwcombinatie Koopmans/Van Eesteren de miljoenenklus klaart. De bouw ligt zo’n 6 weken achter op schema.
Het ontwerp van de geboren en getogen oud- Almeloër Vincent van der Meulen (Kraaijvanger Architecten - Rotterdam) kent een brede plint voor de publieksruimtes en het vergadercentrum, met centraal gelegen de twee geschakelde ‘werktorens’ voor de ambtelijke diensten. Flexwerkplekken moeten de oplossing bieden voor het kleinere gebouw in m2 vergeleken met het huidige stadhuis dat naar verwachting zal worden verkocht en gesloopt.
Één dag na het pannenbier mag vandaag (tot 16.00 uur) op de Dag van de Bouw de burgerij het nieuwe stadhuis in wording bekijken.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (50 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina