Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-05-2014  

Dubbele betaling Almelo inzake Wwb en Wmo

 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft vandaag per abuis aan circa 150 mensen met een Wwb- of Wmo-uitkering voor een tweede keer geld overgemaakt dat gisteren al was overgemaakt via de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Het gaat om een totaal bedrag van 53.000 euro en in de meeste gevallen om een langdurigheidstoeslag. De gemeente Almelo betreurt deze fout en gaat alle betrokkenen aanschrijven.

Afhankelijk van het huishouden varieert de langdurigheidstoeslag van 350 tot 500 euro. In een aantal gevallen gaat het om uitbetalingen in het kader van WMO en om kleinere bedragen als correcties op uitkeringen.

Een aantal mensen dat constateerde dat het bedrag zowel gisteren als vandaag is overgemaakt, heeft vandaag meteen contact gezocht met de gemeente. Zij hebben het bedrag teruggestort of aangegeven dit te gaan doen.

De gemeente maakt excuses aan alle betrokkenen en vordert het ten onrechte uitbetaalde bedrag terug. Waar nodig zal terugbetaling in redelijke termijnen mogelijk zijn of de dubbele uitbetaling verrekend worden met een volgende betaling.

De fout werd binnen korte tijd gesignaleerd. Storneren bleek echter niet meer mogelijk, onder meer door de nieuwe SEPA-systematiek (standaardisatie Europese betalingen). De gemeente onderzoekt hoe dit risico van dubbele betaling verder kan worden teruggedrongen.
De gemeente Amsterdam overkwam eerder dit jaar een soortgelijk iets. Toen liep de uiteindelijke schade in de tonnen.

Archief
Terug naar vorige pagina