Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-04-2014  

Noordik kampioen Mousetrap Car Race 2014

 

ALMELO/HENGELO – Leerlingen van Het Noordik hebben vandaag op één na alle prijzen in de wacht gesleept, die er te behalen vielen bij de Mousetrap Car Race in het Twents Techniekmuseum Heim in Hengelo. Het Noordik won ook de Mousetrap Car Race Trofee 2014.
Twaalf meergetalenteerde (MGT) leerlingen verdeeld over drie teams uit de klassen 1 en 2 wonnen op twee onderdelen: de originaliteitsprijs en de prijs voor de grootst afgelegde afstand. Ook de hoofdprijs ging naar Het Noordik, waarbij naast creativiteit en afstand ook snelheid meetelde. Het Noordik is ontzettend trots op de winnaars.
Ook in 2010 waren de MGT-leerlingen van CSG Het Noordik al eens zeer succesvol door toen alle prijzen in de wacht te slepen.

Ontwerp
In het techniekmuseum wordt jaarlijks de Mousetrap Car Race gehouden voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De Mousetrap Car Race is een rage die overgewaaid is vanuit Amerika met als opdracht: ontwerp en maak een origineel voertuig dat alleen wordt aangedreven door de veer van een eenvoudige muizenval, dat in een zo kort mogelijk tijdsbestek zo ver mogelijk komt.
Vanaf oktober zijn de MGT-leerlingen van Het Noordik bezig geweest met de mousetrapcars. Dit jaar namen ze het op tegen 21 andere teams, die ze bijna allemaal achter zich wisten te laten. Nooit eerder won Het Noordik zoveel prijzen op deze wedstrijd.

Bedrijfsbezoek
De winnaars hebben een bedrijfsbezoek aan United Springs aangeboden gekregen, een bedrijf uit Hengelo, dat zich richt op het vinden van de juiste veeroplossingen voor diverse veertoepassingen.

Archief
Terug naar vorige pagina