Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-04-2014  

Handel in jaarkaarten Heracles door komst Ajax


Het verkopen van een jaarkaart is nog niet zonder risico voor de jaarkaarthouder. Volgens de Algemene voorwaarden behorende bij de seizoenskaart zijn de algemene voorschriften van de KNVB van toepassing.
De KNVB is door alle clubs gemachtigd om toezicht te houden.
In artikel 5 van deze AV is het verboden gesteld om de kaart door te verkopen en er staat bij dat de kaarthouder, mocht hij dus in strijd met het verbod, de kaart toch te hebben doorverkocht, hij hoofdelijk aansprakelijk blijft voor alle kosten. Dus een AJAX supporter zal maar om zich heen slaan en schade toe brengen, dan is de kaarthouder aan te spreken op die schade en die moet het dan maar zien weer te verhalen op de AJAX supporter.
Overtreden van de regel betekent een stadionverbod voor een door de KNVB te bepalen tijd en een direct opeisbare boete van € 450,00.
Overtreden stadionverbod bij eerste keer € 900,-- tweede keer € 1500,-- en derde keer € 2000,-- direct opeisbare boete.
 

ALMELO – De politie heeft er een probleempje bij met de komst van Ajax naar Almelo. De Amsterdammers kunnen zondag 27 april kampioen worden tegen Heracles Almelo en dat zorgt er voor dat supporters van de Heraclieden hun jaarkaart voor de laatste thuiswedstrijd massaal aanbieden via Marktplaats. Er wordt zelfs tussen de honderd en tweehonderd euro geboden om deze wedstrijd te kunnen bijwonen.
Ook het uit-vak zit vol met 600 Ajax-supporters en een echte Ajax-fan heeft ‘uitspanning’ café Memory aan de Bornerbroeksestraat afgehuurd om 100 supporters die geen kaartje weten te bemachtigen, voetbal te kunnen laten kijken en te feesten. Mogelijk ook dat tal van clubkantines open zijn om naar de wedstrijd te kunnen kijken.
De politie heeft er dus een flinke klus aan om alles in goede banen te leiden. Reden genoeg voor koortsachtig overleg tussen Heracles, politie, gemeente en justitie. Welke maatregelen daar uit voortkomen is nog ongewis.

<< Het verkopen van een jaarkaart is nog niet zonder risico voor de jaarkaarthouder.

Archief
Terug naar vorige pagina