Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-04-2014  

Kleine honderd deelnemers bij Palmpasenoptocht

 

ALMELO – De 82e Almelose Palmpasenoptocht in Almelo trok een kleine honderd deelnemers en dat waren er ondanks het mooie weer wat minder dan voorgaande jaren. De muziekale omlijsting was in handen van een combinatie van de Koninklijke Almelose Harmonie en Harmonie De Eendracht. Vanuit de historie is de Palmpasenoptocht ontstaan vanuit bijbelgeoriënteerde confessionele basisscholen maar heden ten dage is dat begrip nauwelijks nog bekend onder de deelnemers. De Palmpaasstok kent een stok in de vorm van een kruis die versiert wordt met buxes of hagel en strengen rozijnen. Verder wordt hij voorzien van een broodje in de vorm van een haan. Tegenwoordig worden snoepstrengen veelal gebruikt naast het broodje en in Almelo is het traditie dat er geen buxus wordt gebruikt maar het natuur-beschermde hagel dat alleen in de dagen vooraf aan Palmpasen wordt verkocht bij bloemenwinkels.
En deskundige jury beoordeelde de Palmpasstokken in drie categorieën en de prijzen werden uitgedeeld door loco- burgemeester Mieke Kuik-Verweg die woensdag a.s. afscheidt neemt uit de politiek.

Categorie Hagel (Almelo-variant)
1. Simon Oude Wesselink, 2. Emely Sonnenberg, 3. Jaimy Kroon

Categorie Buxus
1. Groepje Sanne Rotman/Michelle Rotman/Zoé Lohr, 2. Wouter Hulsbergen, 3. Groepje Sybe Talsma/Nienke Talsma. Tymen Brummelhuis

Categorie vrije expressie
1. De Poolse broertjes Macun (6) en Stanislav (2)(versiert met klimop), 2. De broertjes Stijn (65), Twan en Milo zittend in een Bolderkar versiert met paraplu’s, 3. Luca Niemeijer (4) met een versierde step.


Fotoreportage: Coen Mulder
(volgt)
 

Fotoreportage (40 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina