Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-03-2014  

Onrust op ´t Maoken door komst Polen

 

ALMELO – In de woonbuurt ’t Maoken (Begoniastraat/Asterstraat e.o.) heerst onrust nadat bekend is geworden dat in het voormalige pand van tandartspraktijk Reinders 10 Poolse gastarbeiders worden gehuisvest. Vooral buurtbewoner en oud- journalist Peter van de Molen gebruikte zijn kanalen om de onrust aan te wakkeren. Dit tot leedwezen van directeur Evers van Marquette Detachering in Almelo via wie de Polen aan het werk zijn bij werkgevers in Twente. Evers noemde in opinieweekblad De Roskam de reacties uit de buurt schandalig: “Ik ben er meteen naar toe gegaan, ik ga altijd in gesprek. Ik geloofde niet wat ik hoorde. Dit is Nederland op zijn slechtst.”
Evers nodigde de omwonenden uit om zaterdag in zijn bedrijf aan te horen wat nu precies de bedoeling is.
Ruim 20 omwonenden gaven daaraan gehoor en kregen te horen dat Marquette Detachering al heel lang op zoek is om hun werknemers fatsoenlijk te huisvesten. Nu gebeurt dat nog veelal op een vakantiepark bij Wierden, waar dat feitelijk niet mag. Evers is al jaren met provincie Overijssel en gemeenten in de slag om zijn werknemers elders te kunnen huisvesten en zoekt daarom nu mogelijkheden op de vrije woningmarkt.
Makelaar Weghorst legde tijdens die bijeenkomst uit dat de gemeente Almelo heeft ingestemd om in het pand 10 werknemers te huisvesten. Dit omdat het bestemmingsplan dit toelaat en de restrictie ligt bij 10 personen.
Het nam de onrust nog niet weg hoewel een aantal omwonenden meer begrip kregen.
Het actiecomité o.l.v. van der Molen vreest burengerucht tot geluids- en verkeeroverlast en gaat zich nu nader beraden over te nemen stappen.
Tandarts Rijnders leefde eerder in onmin met de gemeente over de toekomst van het pand. Hij wilde het pand zakelijk in de markt blijven zetten, maar de gemeente wilde juist dat de woonbestemming weer in ere werd hersteld in de woonbuurt ‘t Maoken. Het pand wordt momenteel voor dat doel geschikt gemaakt, waarbij een 3-tal parkeerplaatsen op eigen terrein tot de mogelijkheid behoort.

Archief
Terug naar vorige pagina