Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-03-2014  

Historisch Festival wint Stadsfonds Cultuurprijs


V.l.n.r.: Bestuursleden Egbert Willems, Jannie Vleerbos,Thijs ter Haar, Heleen Moolhuijzen, Diederik Briedé en Martijn Makkinga zijn maar wat blij met deze erkenning.
 

ALMELO - Het Historisch Festival Almelo heeft de laatste Stadsfonds Cultuurprijs oude stijl gewonnen. De prijs werd ingesteld door oud- wethouder Bert Kuiper bij diens vertrek als wethouder. Kuiper vroeg destijds geen cadeaus te geven maar een donatie voor het instellen van een fonds voor deze cultuurprijs die uiteindelijk bij het Stadsfonds werd ondergebracht. Met de uitreiking donderdagavond in de bibliotheek, komt er een eind aan het initiatief van Kuiper wegens opdroging van het doelfonds. Het bestuur van het Stadsfonds beraadt zich nu over voortzetting van dit toch gewaardeerde initiatief.
Tijdens het discussieprogramma Rumoer was de jury vol lof over de eerste editie van het Historisch Festival dat ruim 10.000 bezoekers naar het Schelfhorstpark trok. Belangrijk punt in de beoordeling was ook het uitreiken van 4.500 educatiepakketten aan basisschoolleerlingen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro en een bronzen plastiek en werd uitgereikt door Bert Kuiper.
Pianist Johan Bijkerk was eveneens genomineerd voor al zijn initiatieven bij het organiseren van Jazzconcerten gedurende decennia en ook de organisatie van het Pleinconcert maakte kans op deze cultuurprijs.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (29 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina