Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-01-2014  

Stadionplan domper clubs Ossenkoppelerhoek

 

ALMELO – Nu Heracles Almelo het plan voor een nieuw voetbalstadion heeft herzien, rest na vijf jaar van gesprekken een domper voor de vier sportclubs op de sportterreinen aan de Maardijk/Koedijk.
Heracles Almelo kan de metamorfose van het huidige Polman Stadion helemaal uitvoeren op eigen terrein en heeft niet de naastgelegen grond van Oranje Nassau niet meer nodig.
De eerder noodzakelijke herschikking van La Prémiëre, ASV Almelo, CKV Achilles en Oranje Nassau is daarmee eveneens niet meer noodzakelijk. Die herschikking stond in de gemeentelijke boeken voor dik 11 miljoen euro, waarbij de clubs een volledig nieuwe accommodatie zouden krijgen.
Wethouder Van Marle bevestigde dat Heracles Almelo geen grond meer nodig heeft van buurman Oranje Nassau, zodat de sloop van de tribune en het clubhuis eveneens overbodig is. Alle vier clubs kunnen dus blijven zitten waar ze zitten, zij het dat afgelopen jaren fors is bezuinigd op noodzakelijk onderhoud en vernieuwing. Van Marle gaf toe dat wel e.e.a. dient te gebeuren, maar door de dik 11 miljoen euro gaat naar verwachting een dikke streep. Vraag is ook hoeveel kunstgrasvelden er nu uiteindelijk worden gerealiseerd. Een van die eerder beoogde kunstgrasvelden zou worden betaald door Heracles Almelo en hoofdsponsor Ten Cate.
Naar verwachting moeten de onderhandelingen over compensatie nu opnieuw beginnen en dat kan wel eens een flinke domper worden voor de amateurclubs.

<< De tweede ring blijft op eigen grondgebied zodat ook de tribune van ON (rechts) kan blijven staan.

Archief
Terug naar vorige pagina