Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-01-2014  

Dik miljoen verlies op verkoop Scheepvaarthuis

 

ALMELO – De gemeente Almelo boekt een verlies van circa 1,1 miljoen euro bij de verkoop van het Scheepvaarthuis aan NV Industriegebouw Maatschappij Almelo, een dochteronderneming van de gemeente met als doelstelling het stimuleren van bedrijvigheid in Almelo.
Voormalig wethouder Anthon Sjoers kocht het Scheepvaarthuis aan de Haven NZ in 2011 voor zo’n 2 miljoen euro om ruimte te maken voor nieuwbouw van Dimence. De geestelijke zorginstelling koos er later voor om iets verderop te bouwen op de hoek Haven NZ met De Grenzen.
De apotheek en instellingen die in het Scheepvaarthuis waren gevestigd, vonden nieuw onderdak in het Twenthe Centrum en de voormalige supermarkt aan de Ootmarsumsestraat/Winkelsteeg, zodat in de afgelopen jaren ook een fors exploitatieverlies moest worden weggeschreven.
Op papier brengt de verkoop in de meest gunstige situatie nog 880.000 euro op waarvan 200.000 euro nog een voorwaardelijk deel betreft. Het uiteindelijke verlies op deze binnenstadontwikkeling kan dus circa 1,3 miljoen euro gaan bedragen.

Lees ook:
04-04-2011: ‘Dimence bouwt niet op plek Scheepvaarthuis
09-12-2009: ‘Moderne nieuwbouw voor Dimence in Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina