Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-01-2014  

TwenteDakar Foundation verscheept kleding

 

ALMELO – De vrijwilligers van de TwenteDakar Foundation for a Better Life heeft onlangs een 40 ft zeecontainer ingepakt met de door de jaren heen verzamelde schoolspullen en kinderkleding om te verschepen naar Gambia.

De actie was al gestart in 2009. Na veel media-aandacht n.a.v. brand in de toenmalige opslag hebben we vele ritten, met hulp van Joop van Rooy van www.typischtransport.nl , gemaakt om één en ander uit heel Nederland te verzamelen en op te slaan bij Bolk Transport in Almelo. Aanvankelijk waren we er klaar voor om alle verzamelde materialen in kolonne met meerdere voortuigen naar Gambia te brengen. Echter, de overheid kon ons de veiligheid niet garanderen vandaar dat nu alles per container wordt verscheept.

De kosten worden gedragen door de opbrengst van de vastenacties van de afgelopen jaren vanuit de St. Stephanusparochie in Bornerbroek en acties als verkopen van Zuid Afrikaanse wijnen en giften van donateurs.
Verder was er de belangeloze medewerking van Bolk Transport, CTT Hengelo en de Royal Burger Groep Hengelo. Deze laatste organisaties zorgden voor het vervoer en papierenafwikkeling tot in Rotterdam.

Dinsdag 7 januari (morgen) komt het schip met onze container aan in de haven van Banjul, Gambia. Daar zijn bestuurslid Karin van TwenteDakar en haar Gambiaanse man Babu om de container in ontvangst te nemen. Zij hebben het vervoer en distributie naar de verschillende scholen al voorbereid.

Naast deze containeractie blijven wij zorgen voor de ontwikkeling van de allerarmste kinderen in Gambia. Door ons kinderfonds wordt hen de mogelijkheid geboden om naar school te gaan i.p.v. te werken op het land. Hierbij wordt het gehele gezin door ons ondersteund.
Kijk voor meer info over de TwenteDakar Foundation op: www.twentedakar.nl

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina