Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-01-2014  

Aandacht voor stille armoede in Nieuwjaarsspeech

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans – Vloedbeld vroeg zaterdagmiddag tijdens haar Nieuwjaarsspeech in de Burgerzaal meer aandacht voor de stille armoede in Almelo. Volgens de burgemeester is die dus zeker aanwezig. Of dat mede kwam door allerlei bezuinigingen en het recente omzeilen van de vrijstelling van de rioolheffing door deze te verleggen naar woningcorporaties vertelde ze niet, maar zeker is dat wethouder Kuik-Verweg de laatste jaren fors heeft moeten inleveren qua minimabeleid.

De burgemeester blikte ook terug naar de strijd om het openhouden van penitentiaire inrichting De Karelskamp waarmee haar partijbroeders van het ministerie van Justitie kwamen. De enige winstgevende gevangenis van Nederland dreigde dus het loodje te leggen, maar dat gevaar kon uiteindelijk worden bezworen door massaal verzet.

Dat de burgemeester tevens voor een centraal bestuur is via de Netwerkstad, verkondigde ze al een jaar eerder en werd nu herhaald. Op vele ambtelijke vlakken wordt die samenwerking al in de praktijk gebracht en ook zijn de salarisschalen van het ambtelijk apparaat op elkaar afgestemd, zodat ambtelijke werknemers flexibeler kunnen worden ingezet in de Netwerksteden Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Of het in bestuurlijk opzicht ooit zover komt zal de toekomst leren.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina