Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-01-2014  

Nieuwjaarsconcert 2014 uitverkocht

 

ALMELO - Het gratis toegankelijke nieuwjaarsconcert dat aan de Almelose bevolking wordt geschonken door URENCO Nederland BV en het Theaterhotel, is 'uitverkocht'. Om toch meer mensen te kunnen laten genieten, is er een live audio stream opgezet via de website van Aa FM (v/h Radio Almelo) en zal daar vrijdagavond 3 januari te beluisteren zijn vanaf 20.00 uur. 

Het Nederlands Symfonie Orkest, onder leiding van Jan Willem de Vriend, zal met pianist Roberto Prosseda een prachtige avond verzorgen waarin Franse romantiek en Weense charme de hoofdingrediënten vormen in dit smaakvolle en licht verteerbare Nieuwjaarsconcert. Met prikkelende polka’s en weelderige walsen van de familie Strauss en een zoete toets in Gounods Pianoconcert.
 
Programma:
W.A. Mozart - Die Entführung aus dem Serail - Ouverture
C. Gounod - Concert voor pedaal-piano en orkest in E gr.t.
C.M. Weber - Aufforderung zum Tanz
E. Waldteufel - Les patineurs
J. Strauss - Egyptischer Marsch
J. Strauss - Wein, Weib und Gesang Walzer
J. Strauss - Carnival in Paris opus 100
J. Strauss - An der schönen blauen Donau Wals
J. Strauss - Radetzky-Marsch

<< De Italiaanse pianist Roberto Prosseda herontdekte een paar jaar geleden een instrument dat vooral in de 19e eeuw populair was, maar daarna nagenoeg werd vergeten: de ‘piano pédalier’. Het instrument bestaat uit een combinatie van een gewone vleugel, plus een vleugel die door de pianist via pedalen wordt bespeeld, zoals bij een orgel. Prosseda zorgde er ook voor dat het ‘Concert voor piano pédalier en orkest’ van de Franse romanticus Charles Gounod voor het eerst sinds ruim 100 jaar weer kon worden opgevoerd. Samen met het Nederlands Symfonieorkest en Jan Willem de Vriend zorgt hij voor de Nederlandse première van dit werk.

Archief
Terug naar vorige pagina