Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-01-2014  

Allen een voorspoedig 2014 gewenst

 

ALMELO – Het team van AlmeloNieuws.nl wenst alle lezers/kijkers een voorspoedig 2014. Een jaar dat de ommekeer moet brengen uit een al jaren durende economische recessie die velen niet in de koude kleren is gaan zitten, door het verlies van een baan.
In het jaar 2013 steeg het aantal werkzoekenden in Nederland naar een record evenals het aantal faillissementen. Ook is de Europese Unie uitgebreid tot 18 landen door de toetreding van Letland en krijgen landen als Bulgarije en Roemenië toegang tot de arbeidsmarkt. Niet dat iedereen daar blij van wordt, want verdringing van arbeid wordt door twee-derde van de bevolking gevreesd. Het is dus zaak dat scherp wordt toegezien op betaling volgens cao en zware straffen voor werkgevers die de situatie uitbuitten.
Nog is het negatieve gevoel voor de toekomst bij meerderheid negatief, maar desondanks ging er tijdens de nieuwjaarsviering toch weer voor een slordige 63 miljoen euro knallend de lucht in en had politie en brandweer handen vol werk door de vele kleine brandjes die ontstonden door vuurwerk en ook is er weer een dode en vele gewonden te betreuren. Kortom de jaarwisseling in ons land verloopt zoals voorgaande jaren.

Archief
Terug naar vorige pagina