Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-11-2013  

Holtmann publiceert boek Wierdensestraat

 

ALMELO – De Almelose amateurhistoricus Hans Holtmann heeft een een fotoboek uitgebracht over het ontstaan van de Wierdensestraat sinds 1829 met foto’s wat er allemaal stond en nog staat.
Een belangrijk moment was de bouw van het gerechtsgebouw in 1846 en de navolgende jaren waarin steeds meer in westelijke richting herenhuizen en stadsvilla’s werden gerealiseerd. Als oorspronkelijke woonstraat van de gegoede lui, veranderde het karakter na de Tweede Wereldoorlog toen veel van die grote villa’s en herenhuizen het onderkomen werd van kantoren.
De bouw van de verkeerstunnel en het ‘rechtdoor trekken’ van de Wierdensestraat naar de Hofstraat als verbinding naar de inmiddels gerealiseerde Van Rechteren Limpurgsingel, veranderde het centrumgedeelte van de Wierdensestraat opmerkelijk, omdat veel karakteristieke panden moesten worden gesloopt. De slinger om het voormalige politiebureau en huidige verslavingsopvang was echter noodzakelijk omdat schenker Breuning Ten Cate in de schenkingsakte had opgenomen dat het pand een publiekelijk doel diende te behouden.
Holtmann is zeer actief voor de stichting Historische Kring Almelo en het Historisch Informatiepunt in de Almelose bibliotheek. Holtmann heeft al meer boeken op zijn naam staan. Het boekje over de Wierdensestraat is verkrijgbaar in de boekhandel.

Archief
Terug naar vorige pagina