Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-11-2013  

Hoogste punt TMZ Het Weggeler

 

Ook raadslid Jan Hammink was als ‘noaber’ te gast. Hij stond er toch met enige gemengde gevoelens. Hammink behartigt al jaren het ‘steedse’ belang, maar het blijft als zoon van een agrariër toch een man van het weidse uitzicht, dat nu in zijn achtertuin wordt ingeperkt.

Aan de andere kant van Zorgcentrum Het Weggeler langs de Nijreessingel zou het futuristische Almelo Nouveau worden gerealiseerd. Dat plan lijkt verder weg te zijn dan ooit. Ook de woningbouw in het Weggeler loopt achter op schema.
Belangrijkste factor is wel de grondclaim van Megahome, die eigenaar Willy Welles bemachtigde bij de transactie van de bloemenkiosk van Sinnema op de Koornmarkt. Quote-miljonair Welles wordt momenteel het vuur aan de schenen gelegd door gedwongen verkoop van honderden woningen en bouwkavels op last van de Rabobank. Ook voor de grondposities in het Weggeler legde hij nog geen stuiver neer bij de armlastige wethouder van financiën Jan van Marle. De gemeente wil dus niet langer wachten en heeft Megahome-eigenaar Welles nu laten weten dat het de papieren overeenkomst gaat ontbinden. Het college van B&W wil op het Weggeler met andere kandidaten verder gaan en daar is TMZ-bestuursvoorzitter Peter Weeda ongetwijfeld alleen maar blij mee. Opvallend echter wel, dat de verslaggever dezes geen enkel collegelid kon ontdekken op dit 'pannenbier' feestje!

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina