Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-11-2013  

APKV Het Oosten pakt prijzen op jubileumshow

 

VROOMSHOOP - Leden van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten hebben afgelopen weekeinde drie hoofdprijzen gewonnen op de jubileumshow van Nut en Sport in Vroomshoop. Aan de show waren bijna negenhonderd dieren ingezonden door kleindierliefhebbers uit de hele regio.
Harold Asbreuk uit Albergen won de prijs voor het fraaiste konijn van de show met een dier van het ras Belgische haas, Henk Snijders kreeg de prijs voor de fraaiste sierduif met een Hollandse kropper, terwijl Lianne Voortman een oorkonde en een bokaal ontving, als prijzen voor het mooiste konijn van een jeugdlid. Haar vader, Dennis Voortman uit Almelo, viel eveneens in de prijzen, onder meer door het winnen van de prijs voor het fraaiste konijn van de show, op-één-na. De ‘Voortmannen’ deden mee met konijnen van het ras tan.
De keurmeesters op de show van het 75-jarige Nut en Sport Vroomshoop waren onder de indruk van de kwaliteiten van de dieren van Asbreuk en Snijders. Zowel het konijn als de sierduif ontving het hoogste predikaat Uitmuntend.

<< Ook andere leden van APKV Het Oosten behaalden prijzen op de tentoonstelling. Opvallend was daarbij het Hollands hoenkriel van Benno Schurink. De hen was in Vroomshoop de fraaiste van alle ingezonden Hollandse hoenkrielen. Met dezelfde kip behaalde de Almelose fokker recent op een show in Duitsland het Europese kampioenschap.

Meer uitslagen en foto’s op: www.apkvhetoosten.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina