Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-11-2013  

Uitleg toekomst Dienstencentrum De Riet


Uitleg door Egbert Wessels van Aveleijn.
Aveleijn is nog in overleg met Beter Wonen over de aanstaande verbouwing.
Na onderling akkoord, kan de bouwvergunning worden aangevraagd.
De planning van de verbouwing ligt in het voorjaar van 2014.
 

ALMELO – In een bomvol dienstencentrum De Riet aan de Plompstraat werd dinsdagmiddag uitleg gegeven over de gebruikerstoekomst en verbouwing van het dienstencentrum. De nieuwe hoofdhuurder Aveleijn gaat het dienstencentrum intern verbouwen en aanpassen naar eigen behoefte en stelt ruimte beschikbaar voor ouderenactiviteiten van Scoop Welzijn. Scoop wilde die activiteiten spreiden naar diverse wijkcentra terwijl de senioren juist actief wilden blijven in Dienstencentrum De Riet als vertrouwde stek.
Het leidde tot een verzetsgroep van senioren die hun belangen bevochten bij de gemeente als subsidiegever aan Scoop, woningstichting Beter Wonen als pandeigenaar en bij de nieuwe hoofdhuurder Aveleijn. Uiteindelijk deed beter Wonen water bij de wijn betreffende de huurprijs en trok de gemeenteraad een deel van de beoogde bezuiniging op Scoop Ouderen in, waardoor de meeste activiteiten voor ouderen in het dienstencentrum kunnen worden gehandhaafd. Wel moeten de activiteiten gedurende de verbouwing tijdelijk uitwijken naar andere accommodaties. Het ligt in de lijn van de verwachting dat dit o.a. gebeurt in wijkcentrum De Schöppe aan de Hoornbladstraat maar er wordt ook gekeken naar een tijdelijk onderkomen in het clubgebouw van Sv DRC 2012 aan de Rietstraat.
De verzetsgroep van ouderen, heeft zich inmiddels getransformeerd tot een groep van belangenbehartigers, mede ook omdat men nog weinig vertrouwen heeft voor de toekomst in dienstencentrum De Riet.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina