Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-11-2013  

Start aanleg Waterboulevard

 

ALMELO – Wethouder van stadsvernieuwing Gerrit van Woudenbergh en provinciaal gedeputeerde Bert Boerman hebben dinsdagmiddag officieel het startsein gegeven voor de eerste fase van de aanleg van de Waterboulevard. Daartoe werd met een kraan, de bomenrij langs de Haven NZ verwijderd.
Met de aanleg van de Waterboulevard wordt het kanaaltracé, dat in de jaren ’60 werd gedempt met klapzand uit de hoge es pal achter de kerk in de Mariaparochie, weer uitgegraven. In de eerste fase tot de vijver bij de voormalige portiersloge van het toenmalige textielconcern Van Heek Scholco (nu restaurant Kreta) en in de tweede fase tot het marktplein bij café restaurant Nielz, waar uiteindelijk een havenkom moet ontstaan.
De kosten van de aanleg van de Waterboulevard zijn begroot op ruim 16 miljoen euro. De aanleg van de Waterboulevard wordt door het provinciebestuur en de gemeente beschouwd als een duurzame investering in de kwaliteit van de Almelose binnenstad.

Na de ‘opknapbeurt’ van het Waagplein, wordt ook de openbare ruimte langs de Almelose Aa tegenover Café België opgeknapt. De provincie Overijssel draagt in principe de helft van de totale kosten met een ‘bevroren’ toezegging van 8,9 miljoen euro.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (32 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina