Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-11-2013  

KLPD en belasting slaan grote slag in Almelo

 

ALMELO – Het ‘donkere dagen offensief’ - in Almelo - door de KLPD, Belastingdienst en de plaatselijke ‘Hermandad’ heeft vrijdag een aardige ‘buit’ opgeleverd. Aan achterstallige belasting werd bijna 40.000 euro geïnd en aan openstaande boetes een bedrag van 6.000 euro. In totaal werden 50 auto’s in beslag genomen waarvan er zeker 10 openbaar worden verkocht en de andere alleen weer kunnen worden opgehaald indien openstaande belastingaanslagen alsnog worden betaald. Bovendien zijn twee mannen opgepakt en in de ‘nor’ gezet omdat zij beiden nog ‘goed’ zijn voor ruim 12.000 euro aan openstaande boetes.
Ook aan ‘kleingeld’ wordt op termijn nog het e.e.a. geïncasseerd. Twintig automobilisten werden namelijk bekeurd voor zaken als het niet kunnen tonen van een rijbewijs en/of autopapieren, rijden met gladde banden, rijden door rood licht, ondeugdelijke voertuigverlichting, softdrugs, een verboden mes en het hebben van een spuitbus traangas.
Gezamenlijk werd er door de samenwerkende overheidsdiensten 100 man- vrouwkracht ingezet. Het ‘donkere dagen offensief’ wordt in heel Nederland gehouden en kan zomaar ook weer ter plaatse herhaald worden.


Totaaloverzicht landelijk acties grensgebied 16-11-2013

Archief
Terug naar vorige pagina