Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-11-2013  

Massaal welkom voor Sint en Zwarte Pieten

 

ALMELO – Aan het aantal kinderen en ouders af te meten, heeft de Sint in Almelo heel wat schoentjes te vullen. Duizenden kinderen togen met ouders en/of oma en opa naar de Cityhaven en het Stadhuisplein om Sinterklaas en zijn meer dan honderd Zwarte Pietermannen welkom te heten.
Fleur Klapdeur en Bram Boterham ( bij de Haven) en Klaas Kluns en Annet Kroket (Stadhuisplein) hadden de ‘meute’ al opgewarmd met luid schallende eigentijdse sinterklaasliedjes voordat de Sint en zijn gevolg arriveerde, dus de sfeer zat er goed in.

Minder goed was dat het geval bij de fotografen op het bordes van het stadhuis. De ‘tamboer maître’ van het organiserend comité had ter elfder ure bedacht dat de fotografen (voor het eerst in de historie) een hesje moesten dragen. De onwetende ‘paparazzi’ konden echter nergens een hesje krijgen en een overijverige stadswachter greep dus de fotografen bij de jas om ze tegen te houden, met gescheld over en weer tot gevolg. Ook de verbaasde stadhuisbodes en twee andere comitéleden wisten van niets en een van de comitéleden werd zelfs door een andere ‘stadswachter’ tegen gehouden ondanks zijn badge als comitélid. ‘Een hesje is een hesje, nietwaar? Nee, geen voorbeeld van doordachte besluitvorming en handhaving. Bovendien gaat daar feitelijk de burgemeester over en niet de ‘tamboer maître’ die zich vorig jaar had geërgerd aan ouders die de traptreden betraden om hun kroost te 'kieken'!

De kinderen hadden er gelukkig geen last van en gingen maar al te graag op de foto bij de fotografen die zich niet lieten weerhouden om hun werk te doen. Ook de nietwetende burgemeester en de Sint en zijn gevolg hadden alleen maar oog voor de ’kids’ en verder nog een druk programma te gaan. Of de Sint ook bij de ‘stadswachters’ langs gaat om wat door de schoorsteen te werpen, kan echter betwijfeld worden, want de Piet met het ‘grote boek’ ziet alles en noteert alles. Zelfs dat De Grenzen en de Haven NZ een dik uur na aankomst nog met hekken voor het verkeer waren afgesloten!
'Ook organiseren is een kunst en daar heb ik een organiseer-Piet voor', fluisterde de Sint tegen een fotograaf, voordat hij met zijn gevolg verder de stad in trok.

Fotoreportage: Jan Bril

^^De ene deelt uit en de andere pakt af...^^


Fotoreportage (122 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina