Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-11-2013  

Genomineerden Stadsprijs 2013 bekend

 

Stichting Almelose Ruiterdagen
De Almelose Ruiterdagen bestaan al sinds 1967 en zijn sindsdien niet meer weg te denken uit de stad. Het hippisch evenement, dat maar liefst tien dagen duurt, brengt meer dan 11.000 ruiters aan de start, trekt ruim 25.000 bezoekers en wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers. Van schrijvers die de jury assisteren bij het noteren van de resultaten van het springen en de dressuur, tot catering-, parkeer- en schoonmaakmedewerkers. Aan de Bosrand wordt paardensport op hoog niveau gecombineerd met gezelligheid. De Ruiterdagen hebben landelijke allure en deelnemers waarderen het evenement bijzonder. Het is bovendien een evenement dat de regio geld oplevert en ruim 600.000 euro omzet extra naar de regio Almelo brengt, zo heeft eerder onderzoek door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente Almelo uitgewezen.

Stichting Almeloopers
De Almeloopers is een team van hardlopers en fietsers, gesteund door tientallen vrijwilligers en honderden sponsoren. In 2014 doet het team voor de zesde keer mee aan de Roparun, een Euopees hardloopevenement in estafettevorm dat al ruim twintig jaar bestaat. Doel van het evenement is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen met kanker. Naast het parkoers Rotterdam-Parijs bestaat sinds 2012 ook de route Hamburg-Rotterdam, waarbij Almelo één van de doorkomststeden is. De Almeloopers zetten iedere Roparun Almelo op de kaart en weten daarmee naast positieve publiciteit ook veel sponsorgeld op te halen. Almelo werd dit jaar voor de tweede keer verkozen tot favoriete doorkomstsstad van de deelnemende teams. Het daaraan gekoppelde geldbedrag kwam rechtstreeks ten goede aan regionale initiatieven voor palliatieve zorg.

Stichting De Klup
Via Stichting De Klup hebben meer dan duizend mensen met een beperking in Almelo en omgeving geweldige mogelijkheden om leuke dingen te doen in hun vrije tijd. Van jongeren tot ouderen, van mensen die nog redelijk zelfstandig zijn tot mensen die meer begeleiding nodig hebben. Meer dan 450 vrijwilligers in Twente werken belangeloos mee aan meer dan vijftig jaarlijkse activiteiten, mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren en ondernemers. Op deze manier wist De Klup ook het Fun-IE-FIT Centrum te realiseren. Een uniek game-, sport- en healthcentrum met interactieve computerspellen en fitnessgames die mensen verleiden om in beweging te komen.

Stadsprijs Almelo
De Stadsprijs Almelo bestaat uit een geldbedrag van € 3.000, een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen en een oorkonde. De nummers twee en drie ontvangen allebei een oorkonde. Het bedrag dat de winnaar krijgt, moet ten goede komen aan de Almelose gemeenschap. Uiteraard mag de winnaar zelf bepalen op welke wijze dat gebeurt.

Archief
Terug naar vorige pagina