Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-11-2013  

Nationaal Schoolontbijt één groot feest

 

ALMELO - Het Nationaal Schoolontbijt in Almelo was ook dit jaar weer uitermate geslaagd. Ontving woensdag al burgemeester Jon Hermans een groep basisschoolscholieren in de Burgerzaal voor een gezamenlijk ontbijt, de kinderen van de basisscholen De Wierde (1 en 2) en De Rank kregen een ontbijt voorgeschoteld op het ROC van Twente. In het Atrium at men gezamenlijk aan lange tafels met diverse soorten brood met hartig beleg maar ook wat zoet en fruit. Dit mede dank de COOP Super aan de Apollolaan.

In totaal werden in deze 11e week van Het Nationaal Schoolontbijt ruim 650.000 kinderen getrakteerd op een ontbijt, verdeeld over zo’n 3500 basisscholen in heel Nederland. Met de landelijke ontbijtweek wordt jaarlijks aangetoond hoe belangrijk en gezond het is om ’s ochtends te ontbijten. Veel kinderen slaan het ontbijt over en dat bevorderd niet de gezondheid maar ook niet de studieresultaten.

Deelnemen aan het Nationale Schoolontbijt kostte per kind een symbolisch bedrag van 25 eurocent. De opbrengst ging dit jaar naar War Child en Bake for Life, een hulpproject voor jonggehandicapten in derde wereldlanden. Liefst 120 COOP Supers in Nederland droegen bij door producten te schenken voor het Nationaal Schoolontbijt.
 

Archief
Terug naar vorige pagina