Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-11-2013  

Boessenkool wint Energiek Award 2013


Een trotse directeur Eelco Osse van machinefabriek Boessenkool met de Energiek Award 2013 dat een hologram bevat waarbij wel een stekker en stopcontact nodig is om het effect te zien.
Foto: Coen Mulder
 

ALMELO – Tijdens het jaarlijkse symposium Energiek Almelo werd de Energiek Almelo Award 2013 uitgereikt aan de 111 jaar (de 110 werd groots gevierd) oude Machinefabriek Boessenkool. Een trotse directeur Eelco Osse ontving de prestigieuze award uit handen van dagvoorzitter Hans Hammink. Osse kreeg de Award voor excellent innovatief en maatschappelijk ondernemen. In een paar jaar tijd groeide Machinefabriek Boessenkool aan de Turfkade 2 keer uit haar jas. In 2011 werd een grote nieuwe productiehal in gebruik genomen en 1 november jl. ging de vlag in top voor de tweede nieuwbouw in 3 jaar tijd. In de in aanbouw zijnde hal kan men gigantische werkstukken produceren tot lengtes van 50 meter en gewichten tot 120 ton, bij een hijshoogte tot 13,5 meter. De specialist in techniek van formaat heeft een groeiend aantal klanten en orders voor metaalbewerking projecten met bijzonder hoge nauwkeurigheidseisen.
Internationaal werkende bedrijven in de offshore, olie en gas winning, en bijvoorbeeld organisaties die werken met bijzondere test- en meetapparatuur komen in toenemende mate naar Machinefabriek Boessenkool voor hun specialistische apparatuur en vakmanschap en daar is men bij Energiek Almelo zeer trots op.

Ruim 300 ondernemers woonden het symposium bij in de Beethovenzaal van het Theaterhotel Almelo. Naast alle lof voor directeur Osse van machinefabriek Boessenkool was er ook veel applaus voor de twee andere genomineerden, Vivochem en ACtronics.

Vivochem is een voorraadhoudende distributeur van chemicaliën, gevestigd op het XL Businesspark Twente in Almelo en gespecialiseerd in opslag, handling en distributie van chemische producten. Het van oorsprong Almelose Vivochem maakt sinds enkele jaren onderdeel uit van de Duitse Büfa Groep.

ACtronics is ontwikkelaar en producent in Automotive Componenten voor de auto-industrie. Het maakt meer dan 200 producten waarbij meet- en regelapparatuur een belangrijke plek inneemt. ACtronics heeft in Almelo 76 medewerkers en wereldwijd totaal 120 over 7 landen. Het levert automotive componenten in 19 landen.

Rond de Energiek Award werd tijdens het symposium flink gedebatteerd over hoe de winkel van de toekomst er uit ziet en wat dat betekend voor de winkelharten in steden. Uitdagend in deze gastspreker Paul Nijhof die het postorderbedrijf Wehkamp honderd procent transformeerde tot onlineshop en binnen Europe nog zeven onlineshops in grootte voor zich moet dulden. Eerder deze week maakte Wehkamp bekend dat het in Zwolle het grootste geautomatiseerde verzendhuis van de wereld gaat bouwen. Vanaf de ‘zeepkist’ schetste Nijhof, ondanks de sterk groeiende internetverkoop, een beeld hoe een aantrekkelijke winkelstad er uit kan zien. Het is dus tijd om te vernieuwen en actief te ondernemen kan de conclusie zijn van dit debat.

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld haakte in een humoristische uitgesproken column aan onder de titel ‘Wie is er bang voor de muis?’

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (34 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina