Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-11-2013  

Politie zet Pool 'illegaal' op trein naar Berlijn


Enkele reis Berlijn Hauptbahnhof voor een actieprijs 39 euro, maar hoe verder platzak naar huis? Een winkeldiefstal in Berlijn kan een fikse vertraging opleveren!
 

ALMELO – De politie in Almelo heeft vrijdag in Hengelo een Pool op de trein gezet naar Berlijn. De man zat vast in het arrestantencentrum in Borne voor een winkeldiefstal waarvan hij er inmiddels 66 had gepleegd. De Pool kwam ruim een jaar geleden naar Almelo om er te werken in een fabriek maar werd na een half jaar ontslagen. Sindsdien had hij geen middelen van bestaan en hield zich in leven middels winkeldiefstallen. Hij had aangegeven wel naar huis te willen.
Het ‘politiebudget’ reikte niet verder dan een treinkaartje tot Berlijn. Reden voor ‘Hermandad’ de ‘illegale’ uitzetting op Facebook te zetten met een oproep aan de burgers voor sponsoring om dit vaker te kunnen doen.
De korpsleiding nam inmiddels publiekelijk afstand van de publicitaire actie van de politie in Almelo en het CDA wil de actie dinsdag bespreken in de Tweede Kamer. De Bond van Wetsovertreders heeft de zaak voorgelegd aan de Nationale Ombudsman die al heeft aangekondigd met vele vragen te zitten en in ieder geval de publicatie van het filmpje over de 'uitzetting' op Facebook afkeurd.

Archief
Terug naar vorige pagina