Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-08-2013  

Iftar maaltijd voor asielzoekers

 

ALMELO- Afgelopen maandagavond was een bijzondere dag voor de asielzoekers in Almelo. Op deze avond werd gezamenlijk bij Stichting Rozentuin, onder een ontspannen sfeer een iftar avond gehouden. Mensen van verschillende culturen en nationaliteiten waren aanwezig. Wat is nog mooier dan een avondmaaltijd waar noch ras, cultuur, nationaliteit, leeftijd, geslacht, politieke voorkeur of rijkdom een rol speelt?
Een iftar is een avondmaaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Er wordt gezamenlijk gevast en de iftar maaltijden worden ook gezamenlijk genuttigd.

De asielzoekers werden op deze avond opgehaald per bus van het asielzoekerscentrum en naar Stichting Rozentuin gebracht. De avond is van start gegaan met een koranreciet en een korte welkomstwoord. Daarna heeft men gezamenlijk het vasten verbroken. Na de iftar was er nog tijd voor koffie en thee en werd er gezellig gepraat. Voor de kinderen was er een springkussen, waar ze leuk hun tijd hebben doorgebracht.

Deze avond was goed voor de interactie tussen de mensen. Ook waren er vrijwilligers aanwezig uit verschillende landen zoals Italië, Frankrijk, Spanje, Amerika en Rusland. Zij zijn werkzaam als activiteitenbegeleider voor kinderen op het asielzoekerscentrum. Ook zij vonden het een unieke belevenis en een leuke avond. Onder elkaar werden e-mailadressen uitgewisseld om na deze avond nog contact te houden.

Het begon als een idee en het initiatief van één persoon om deze iftar maaltijd te organiseren. Uiteindelijk werd dit idee zeer positief ontvangen door de moslimgemeenschap uit Almelo. Dankzij hun financiële steun en de komst van asielzoekers is het mogelijk geweest om deze avond te organiseren. Men hoopt nu om dit jaarlijks te kunnen organiseren voor asielzoekers.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (22 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina