Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-07-2013  

Roosdom Tijhuis sluit vestiging Almelo

 

RIJSSEN/ALMELO – Ook bouwgroep Roosdom Tijhuis uit Rijssen ontkomt niet aan de bouwmalaise en schrapt dit jaar nog 50 van de 200 banen. De Almelose vestiging gaat dicht na vele tientallen jaren in Almelo gevestigd te zijn geweest. Eerst aan de Biezenstraat en al weer dik 15 jaar aan de Bornsestraat 321. Het concern bouwde in Almelo o.a. een deel van de nieuwbouw in de vinexwijk 't Nijrees en was in opdracht van woningstichting Beter Wonen o.a. ook actief bij de renovatie van Het Nieuwland I en II en de Kerkelanden.
Ook de vestiging in Capelle aan de IJssel ontkomt niet aan een forse inkrimping en wordt hooguit een vooruitgeschoven post richting de Randstad. De ontslagen vallen zowel op kantoor als op de werkvloer. De tot het concern behorende vestiging Imabo Nobel BMH in Haaksbergen lijkt de dans te ontspringen.
De vastgoedpoot van Roosdom Tijhuis behoorde tot de groteren in Nederland als het gaat om grondposities voor stadsuitbreidingen. Net voor de bouwcrisis werd deze al opgesplitst en ging en deel naar Megahome.

Archief
Terug naar vorige pagina