Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-06-2013  

Amaliaplein uit Profrondeparcours

 

ALMELO – Het bestuur van de Profronde Almelo, die dit jaar op 23 augustus wordt gehouden, heeft het parcours drastisch ingekort. Opmerkelijk is dat het bij het publiek populaire Amaliaplein dit jaar buiten het parcours valt. De karavaan trekt dit jaar niet meer van de markt rechtsaf de Wierdensestraat op om via de Adastraat, Holtjesstraat, Grotestraat Zuid richting de Koornmarkt te gaan, maar gaat vanaf de markt langs de Waag het bruggetje over door de Schuttenstraat, om scherp linksaf de Grotestraat Zuid weer in te gaan. Het parcours door de Almelose binnenstad wordt daarmee fiks ingekort. De organisatie noemt de nieuwe scherpe bocht bij café De Stam spectaculair omdat de renners daar vol in de remmen moeten. Extra strobalen moeten de veiligheid waarborgen voor de renners, maar de bocht wordt daardoor nog meer geknepen.

Reclamekaravaan
De drastische ingreep heeft ongetwijfeld ook gevolgen voor de reclamekaravaan die de ronde vooraf gaat. Deze bocht is voor vrachtwagens namelijk niet te nemen. De organisatie noemt evenwel het verkorte parcours attractiever voor het publiek omdat de renners vaker langs komen. Ook een betere bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt al ‘drogreden’ opgevoerd. De grote trucks in de reclamekaravaan gaan bij café De Stam rechtdoor over de Hagenbrgh en via de Hofstraat voegt men op de Koornmarkt weer in. Omdat de Wierdensestraat buiten het parcours wordt gelaten, krijgt ook de finish een andere plek en wordt de VIP-ontvangst gepland op het verhoogde Waagplein.

Rabo Dikke Banden Race
Voorafgaand aan de Profronde staat na lange tijd ook de ‘dikke banden race’ weer op het programma. Deze keer niet voor prominenten zoals in de beginjaren het geval was, maar voor ‘kids’. Dat parcours is nog korter en gaat door de passage in de Grotestraat Noord weer richting het marktplein. Het ‘Rabo dikke banden parcours’ werd door Ties, Hein, Cato, Jesse en Jeffrey van de Oosteres, de Windhoek, de Weier, de Radboud en de Egbertusschool al verkend. Volgens de vijf deelnemers zitten er géén moeilijke stukken in het parcours. Opgeven kan men
hier.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina