Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-06-2013  

Haringhappen en Ivo's carrièreonthulling

 

ALMELO – Het jaarlijkse haringhappen bij Bolk Transport in Almelo is ‘the Place to be’ voor ondernemers en overheidsbestuurders om de onderlinge contacten te verstevigen en dat kan alleen als je in de mobiel van Henk Bolk staat. Ieder jaar dus weer een ‘gevecht’ om er bij te zijn en om de lijst van genodigden niet te lang te laten worden. Het management van Bolk Transport en CTT heeft er zelf geen invloed op want vijf jaar geleden, toen ondernemer Henk Bolk een stapje terug deed en voorzitter van de raad van commissarissen werd van beide logistieke bedrijven, werd dat afgesproken onthulde Bolk-directeur André Pluimers bij zijn welkomstwoord. Hij verkondigde tevens dat het logistieke samenwerkingsverband ‘Port of Twente’ de handschoen heeft opgepakt om gezamenlijk te bewerkstelligen dat er in Twente nog vijf bedrijven ter grootte van Timberland bij moeten komen om ‘Port of Twente’ tot een logistiek succes te maken.
Henk Bolk verkondigde daarop dat hij de eregasten Professor Pieter van Vollenhoven, minister Ivo Opstelten en FC Twente voorzitter Joop Munsterman uitnodigde om gezamenlijk met hem officieel afscheid te komen nemen van de 'oude' haring omdat het officiële ‘Hollandse Nieuwe seizoen’ enige vertraging heeft opgelopen. Voordien echter nam Ivo Opstelten het woord en legde o.a. uit dat ondernemers als Henk Bolk er nu juist voor zorgen dat in moeilijke tijden vooruit wordt gekeken. “Dat deed Henk Bolk bij het begin van het bedrijf in een crisistijd en ook nu. Hij liet ook niet na ons te overtuigen dat de N35 en de A1 van eminent belang zijn voor Overijssel. Overal heeft het kabinet op moeten bezuinigen maar niet op de verbetering van deze twee verkeersaders. Sterker er kwam zelfs extra geld voor vrij en ook de provincie doet een duit in het zakje”, aldus de minister. Opstelten prees ook de Twentse en Overijsselse bestuurskracht die samen met de Twentse ondernemer Dik Wessels de luchthaven Twente weer nieuw leven in blazen. “Henk Kamp deed het dicht als minister van defensie, maar draagt nu als minister van economische zaken een steentje bij om het weer te openen”, zei Opstelten die verder nog wees op de lagere criminaliteitscijfers en er van overtuigd is dat het samengaan van de politie tot verdere successen in deze zal leiden. Opstelten onthulde ook aan wie hij zijn carrière te danken had en wees daarbij op pianist en hobbykok Tonny Eyk. “Tonny speelt vaak op feestjes in het Haagse circuit. Toen Utrecht vrij kwam, zei hij tegen Wim Kok ‘Je moet Ivo nemen’, toen Rotterdam vrij kwam zij hij in het Haagse opnieuw ‘Je moet Ivo nemen’. Tonny is dus mijn vriend”, riep Opstelten ten overstaande van een grinnikend publiek.
Het was Henk Bolk die persoonlijk een einde maakte aan deze conference om de gasten naar de haringkar te leiden maar niet voordat Opstelten verkondigde nog wat langer te zullen blijven omdat hij een grote fan is van de artiest die daarna nog zou optreden. Dat bleek Frans Bauer te zijn en Opstelten was niet te beroerd om de polonaise op gang te helpen. Maar dat kan volgens Opstelten alleen in Twente waar gemoedelijkheid en zakendoen hand in hand gaan.

Fotoreportage: Coen Mulder en Roel Immink
(Klik hier voor alle 216 foto's)

Fotoreportage (75 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina