Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-06-2013  

Sloop Indiƫ kan verder maar watertoren blijft

 

ALMELO - De sloop van de gebouwen rondom de watertoren op het Indiëterrein in Almelo kan verder na een gerechtelijke uitspraak over een bezwaar tegen de sloopactiviteiten. Uiteraard blijft de watertoren zelf gespaard. De watertoren wordt de komende tijd wind- en waterdicht gemaakt, evenals een aantal andere historische panden op het terrein. Voor dat behoud heeft de provincie Overijssel financieel bijgedragen. Voor het hergebruik van o.a. de historisch watertoren is projectontwikkelaar Ter Steege Vastgoed uit Rijssen op zoek naar een exploitant. Daarbij wordt gedacht aan een horecafunctie in- en aan de voet van de watertoren met het nog aan te leggen stadsstrand rondom. In afwachting daarvan is een tijdelijke invulling bespreekbaar.
De minder historische fabrieksbebouwing is grotendeels gesloopt. De ontwikkelaar heeft samen met architectenbureau 4D en de gemeente de eerst te realiseren ontwikkelingsfase afgerond en ook is de aanbesteding voor het bouwrijp maken bijna aan een gunning toe.
Als eerste worden de twee-onder-een-kapwoningen aan de zijde van de Vissedijk gerealiseerd. Met de eerste kandidaat-kopers worden gesprekken gevoerd t.a.v. persoonlijke wensen die eventueel kunnen worden ingepast. Ter Steege Vastgoed is daarbij ook bereid de verkoop van een eigen woning te bevorderen.
Naast koopwoningen wordt ook een deel huurwoningen in de vrije sector gepland. Ook daarover lopen gesprekken met investeerders.
Bovendien is de gemeente bezig met de aanleg van de ontsluiting via de burgemeester Schneiderssingel die een verbinding krijgt tussen de Kolthofsingel en de Grenzen bij de binnenstads-jachthaven.
Indië komt dus tot leven, nee is in leven want met regelmaat worden culturele manifestaties gehouden in de voormalige bedrijfshallen van Koninklijke ten Cate en donderdag jl. was er zelfs een heuse haringparty. Op het aanpalende complex van het Twents Hippisch Centrum worden bovendien van 14 t/m 23 juni de 47e Almelose Ruiterdagen gehouden en ook zijn de jaarlijkse Almelose Havendagen in juli op komst. Indië en omgeving leeft !

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina