Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-06-2013  

Aanhoudingen in onderzoek bommelding ROC

 

ALMELO - De politie heeft op dinsdag 4 juni naar aanleiding van de bommelding van het ROC aan de Sumpel in Almelo twee personen aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat ze betrokken zijn bij de recente bommelding. De gemeente Almelo, het ROC van Twente, de politie en het OM hebben aangegeven deze bedreiging serieus te nemen en zorgvuldig te onderzoeken. Dit om de veiligheid van de leerlingen te kunnen blijven garanderen.

De politie heeft daarnaast in het kader van het onderzoek dinsdagochtend omstreeks 08.30 uur in samenwerking met de school een aantal klassen doorzocht. Leerlingen werden gefouilleerd en de inhoud tassen en kluisjes werden gecheckt. Tijdens dit onderzoek werden geen onregelmatigheden aangetroffen. Het ROC heeft de leerlingen en hun ouders geïnformeerd over de reden van het onderzoek van de politie op school.

De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie zet het onderzoek naar de bommelding voort. Meer informatie kan de politie op dit moment in het kader van het lopende onderzoek niet geven.
 

Archief
Terug naar vorige pagina