Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-05-2013  

FVG maakt bijzonder diner De Klup mogelijk

 

ALMELO - Het landelijk Fonds Verstandelijk Gehandicapten maakt het mogelijk dat De Klup Twente in het nieuwe seizoen 2012 – 2013 twee nieuwe activiteiten kan opstarten. Daarnaast zorgt het fonds ervoor dat drie populaire activiteiten kunnen worden voortgezet. De twee nieuwe projecten zijn een Nationaal Integratie Diner (NID) en een eigen KlupBand.
Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten is een landelijke fonds dat één keer per jaar bijdragen toekent aan activiteiten voor mensen met een beperking. De Klup Twente dient ook ieder jaar aanvragen in, waarvan er dit keer vijf gehonoreerd werden. Voor de vakantiereis in juni, de vakantiedagopvang voor kinderen uit het speciaal (basis) onderwijs in augustus en voor het weekendje weg in oktober, krijgt De Klup in totaal € 2700,00 van het fonds. Met dat geld kan ervoor gezorgd worden dat alle drie activiteiten betaalbaar blijven voor de (steeds smallere beurs van) mensen met een beperking.
Heel belangrijk is dat het Fonds VG met haar bijdragen ook vernieuwing van het aanbod mogelijk maakt. Er komt €500,00 voor het opzetten van een nieuwe KlupBand en een bijdrage van €1100,00 voor een Nationaal Integratie Diner op donderdag 11 oktober in het Meester Siebelinkhuis. Voor het diner worden 150 mensen met en zonder beperking uitgenodigd, vrijwilligers en hoogwaardigheidsbekleders, autochtonen en allochtonen. Een groep vrijwilligers kookt voor het hele gezelschap. Het Nationaal Integratie Diner is een landelijk initiatief van schoonmaakorganisatie Asito, dat daarmee in 2010 begon. Toen waren er verdeeld over heel Nederland zo’n 85 NID’s, vorig jaar waren dat er al meer dan 1200. De Klup Twente is door de bijdrage van het Fonds VG in staat om dit jaar een van de meest bijzondere edities van het NID te houden.

Archief
Terug naar vorige pagina