Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-05-2013  

Raad loopt niet warm voor Dienstencentrum

Fotoreportage: Jan Bril
 

ALMELO - Het lijkt er op dat de gemeenteraad niet warm loopt voor de strijd van de gebruikers van Dienstencentrum De Riet om het gebouw open te houden voor activiteiten voor senioren. Scoop-directeur Annabel Engles meldde in het discussieprogramma Rumoer dat zij er inmiddels in geslaagd is om bijna alle activiteiten te plannen en te verdelen over vijf wijkcentra in de stad. Nog voor twee activiteiten zoekt zij onderdak.
Zij wees er op dat de gemeenteraad haar een bezuinigingstaak heeft opgelegd van 300.000 euro waardoor ze wel genoodzaakt werd om op de huisvestingskosten en de kosten van een beheerder te sparen.
Verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik gaf daarvoor al in september vorig jaar groen licht waardoor het verzet onder aanvoering van coördinator Hendry Bosch een achterhoede gevecht lijkt. AWS Beter Wonen deed weliswaar een gereduceerd huuraanbod, maar het ‘gat’ blijft 20.000 euro. Bovendien lijkt de coalitie VVD/CDA/PvdA niet bereid om de bezuinigingstaak bij te stellen. Slechts een aantal kleinere fracties met voorop PVA wil het Dienstencentrum De Riet open houden. VVD-voorman Nijhuis noemde in deze al de financiële reserve die Scoop heeft opgebouwd uit subsidiegelden.
Emeritus predikant Aafko de Vries bepleitte een dag eerder juist dat de gemeente zich dienstbaarder diende op te stellen voor de burgers, maar dat zit er kennelijk niet in bij de heersende partijen in de raad.
 

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina