Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-05-2013  

Parkeerkuil Haven NZ dicht voor bouw stadhuis

 

ALMELO - Vanaf maandag 27 mei wordt de bouw van een nieuw stadhuis zichtbaar door het sluiten van de parkeerkuil aan de Haven NZ. Dit doet de gemeente om onveilige situaties rondom het bouwterrein en de uitrijroutes van het bouwverkeer te voorkomen. Automobilisten worden daarom verwezen naar de parkeergarage bij het stadhuis en de parkeerplaatsen aan de Boddenstraat, maar u kunt voor langparkeren goedkoper terecht in de nieuwe parkeergarage naast het station bij de JAVA-toren.

<< Naast de fysieke overlast, volgt natuurlijk ook vele jaren de financiële last in uw knip!
Overigens valt dat nog een euroton mee, omdat de gemeente een drietal leningen afsloot met een totale som van dik 35 miljoen euro tegen een lagere rente dan was voorzien. Het totale investeringsbudget bedraagt € 58.765.578,-- inclusief dik 12 miljoen euro verlies op het Fortezza-debacle. Dat laatste kan nog ruim één miljoen euro hoger uitpakken, omdat de gemeente al bijna 2 jaar procedeert tegen projectontwikkelaar Van der Looy uit Weert, omdat de contractueel verplichte betaling van de bouwleges nimmer is geschied.
Wel weer leuk voor het Almelose ego is dat het nieuwe stadhuis werd ontworpen door de geboortige Almeloër Vincent van der Meulen. Hij ontving in maart jl. het op één na hoogste duurzaamheidskeurmerk van BREEAM-NL voor het ontwerp.

Archief
Terug naar vorige pagina