Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-05-2013  

Dodenherdenking Weth. E. van Dronkelaarplein

 

ALMELO - Vanavond vond de officiële herdenking van slachtoffers en gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog en van gesneuvelde militairen in vredesoperaties plaats bij het monument aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein. Na de toespraak van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, volgde een gedicht dat wordt voorgedragen door een leerlinge van de scholengemeenschap St. Canisius. Om één minuut voor acht wordt de taptoe geblazen, waarna het om acht uur precies 2 minuten indrukwekkend stil werd rondom het plein voordat de krans- en bloemlegging begon door instanties en burgers. De sfeervolle muzikale omlijsting werd verzorgd door de Almelose koren en de Almelose Christelijke Harmonie. Ook de burgemeester van de Duitse partnerstad Iserlohn Dr. Peter Paul Ahrens woonde in alle bescheidenheid de herdenking bij en legde een krans. De aanwezigheid van de burgemeester van de partnerstad is al zo’n 10 jaar gebruikelijk.

De plechtigheid werd voorafgegaan door een herdenkingsdienst in de kapel van Hof 88 m.m.v. het gemengd koor van het Apostolisch Genootschap, waarna de stille tocht volgde naar het Wethouder E. van Dronkelaarplein.
Eerder op de dag werden door leden van het college van B&W al kransen gelegd op de R.K. Begraafplaats St. Barbara, de Algemene Begraafplaats ’t Groenendael en de R.K. Begraafplaats in Bornerbroek,
In Bornerbroek vond 's avonds op hetzelfde tijdstip eveneens een herdenking en gebedsdienst plaats en werden bloemen gelegd bij de graven van gesneuvelde geallieerde militairen op de R.K. Begraafplaats in Bornerbroek.

Fotoreportage: Nick Zweers, Coen Mulder en Jan Bril

Fotoreportage (51 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina