Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-04-2013  

'List en bedrog' voor jaarlijkse lintjesregen


Achter v.l.n.r.: Gerrit Buld, Dr. Dick Jungst, Frans ten Broeke, Gerrit Kok, Johan Goossen.
Voor v.l.n.r.: Ank Le Noble, Hannie Niessen, burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, Alwin van Es, Dr. Cees Vellenga
 

Ridders in de Orde van Oranje Nassau
De Almeloërs Dr. Cees Vellenga - radioloog in ruste, Ank Le Noble, Dr. Dick Jungst en Gerrit Kok zijn door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Vellenga voor zijn vele verdiensten als radioloog bij de Ziekenhuisgroep ZGT, als bestuurslid voor de Nederlandse vereniging voor Radiologie, als voorzitter van de Historische Commissie over de ontdekking van Röntgenstralen, als internationaal jurylid voor de dressuur bij de FEI en de KNHS en als deelnemer aan de Olympische Spelen van München als dressuurruiter. Vellenga traint nog steeds dressuurpaarden.
Ank Le Noble kreeg het Ridderschap voor haar vele verdiensten voor de cultuur. Zo zette zij zich in voor het ontstaan van de Atelierroute als de Theaterroute, speelde ze jarenlang in het toneelgezelschap KAT, was zij programmeur bij het Theaterhotel en is zij sinds jaar en dag betrokken bij vele radioprogramma’s voor AaFM.
Dr. Jungst, Daktari Dick, werd Ridder voor zijn jarenlange inzet als huisarts maar zeker ook voor zijn voorzitterschap van de stichting Equator Medicare en Uitvoerend Comité van Rotary Doctors Nederland en zijn activiteiten als tropenarts na zijn pensionering.
Gerrit Kok werd Ridder voor zijn vele werk sinds 1965 voor de EHBO en het Rode Kruis, het Meulenbeld, de vrijwillige brandweer van het vroegere Van Heek Scholco en vele andere zaken.

Lid in de Orde van Oranje Nassau
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld reikte namens de Koningin ook versierselen uit als Lid in de Orde van Oranje Nassau aan Frans ten Broeke voor zijn inzet voor de St. Georgius-basiliek en de voetbalvereniging MVV uit de Harbrinkhoek, aan Gerrit Buld, sinds begin 1955 een zeer trouw lid, ex- bestuurslid en erelid van het Almelo’s Mannenkoor, maar ook als ex- bestuurslid van AVC Heracles, aan Alwin van Es voor zijn jarenlange inzet als secretaris van de wijkcommissie Schelfhorst, voorzitter van de werkgroep St. Maartensoptocht en secretaris van de commissie Schelfhorstpark, aan Johan Goossen, sinds 1962 actief als vrijwilliger voor de EHBO Mariaparochie/Geesteren en gedurende tientallen jaren actief bij grote evenementen zoals het CSI Twente in Geesteren, de motorrace in Tubbergen, voetbaltoernooien, menwedstrijden, school- en volksfeesten enzovoort, en aan Hanny Niessen voor haar initiërende werk voor de stichting Indigo en het vrijwilligerswerk binnen de St. Jorisparochie.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 38 foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina