Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-04-2013  

Eerste paal nieuwbouw Dimence in Almelo

 

ALMELO– Vrijdag 19 april is de bouw gestart van de nieuwe huisvesting van Dimence (GGZ) in Almelo. De heer Sybren Bangma, voorzitter Raad van Bestuur van Dimence, boorde bij deze gelegenheid tussen de buien door de officiële eerste paal. Bouwcombinatie Dura Vermeer/Goossen Te Pas realiseert de nieuwe huisvesting in opdracht van zorginstelling Dimence en Ontwikkelingscombinatie Almelo 2010.

Uniek van de nieuwe huisvesting is dat werk- en zorgprocessen leidend zijn geweest bij het ontwerpen. De betrokken partners creëren een (werk)omgeving die aangenaam is voor medewerkers en patiënten. Het gebouw biedt ruimte voor ontmoeten en kennisdelen en ondersteunt de zorgverlening optimaal. De inrichting van het gebouw doet recht aan de diversiteit van de patiëntenpopulatie en vervult een maatschappelijke functie voor de wijk.

Medio 2015 neemt Dimence het vier bouwlagen tellende pand (10.600 m2) in gebruik. De activiteiten van Dimence in Almelo (locaties Westeres, Hanzelaan, Wierdensestraat, Egbert Gorterstraat, Stationsplein en Oostermaat) en in Nijverdal (Timmerhuis) gaan over naar de nieuwbouw. In het gebouw Westerdok gaat Dimence zowel zorg bieden aan mensen die zijn opgenomen, als aan mensen die op afspraak langs komen.

“Vooroplopen in kwaliteit van zorg”
Dimence: “We verlenen onze zorg momenteel op verschillende locaties in Almelo en Hardenberg.
Met de vervangende nieuwbouw willen wij onze patiënten en cliënten voorzien van de best mogelijke omgeving. We willen voorop lopen in de kwaliteit van zorg aan patiënt en cliënten”. Dat maakt dat we gebouwen willen hebben die modern zijn, goed toegankelijk en een helende omgeving bieden aan de patiënt. Verder komt het maatschappelijke karakter van onze dienstverlening uitgebreid terug in ons gebouw. In de huidige gebouwen is dit niet te realiseren.”

Het nieuwe gebouw komt in het Westerdokgebied in Almelo.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina