Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-04-2013  

Op bezoek bij Rutte in het Torentje

 

ALMELO – Het geliefdste veilingitem tijdens het gala ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ op vrijdag 1 februari in was wel een bezoek aan het torentje in het Haagse regeringskwartier. Minister-president Mark Rutte stelde het ter beschikking om bij te dragen in de bestrijding van de fatale progressieve zenuwziekte Amyotrofische Lateraal Sclerosewaar nauwelijks nog iets van bekend is en nog veel onderzoek vergt.
Zakenman Jan Torny en Royal Ten Cate bestuursvoorzitter Loek de Vries boden tegen elkaar op en pas bij 36.000 euro kon veilingmeester Jan Smit afhameren. Een formidabel bedrag maar Jan Torny won. Ook deed hij dat voor een etentje thuis bij Rita Verdonk en dat kon donderdag jl. worden gecombineerd. Transportondernemer Henk Bolk was al eerder met het gezelschap van Ten Cate naar zijn vriend Rutte geweest, want 36.000 euro laat je niet lopen. Bolk regelde dus een tweede bezoek bij Rutte en nam nu hoogste bieder Jan Torny en zijn reisgenoten mee in de luxe Mercedes Viano.

Allereerst werd Nieuwspoort aangedaan voor een lunch. Daar wachtte het Haaksbergse Tweede Kamerlid voor de VVD Han ten Broeke het gezelschap op. Zijn persoonlijk assistent Jeroen Benning leidde het gezelschap vervolgens rond door het Tweede Kamergebouw, de bibliotheek en de fractiekamers. Daarna nam minister-president Mark Rutte de tijd om het gezelschap in het Torentje te ontvangen. Weliswaar op stel en sprong gereed om de op dat moment in de Tweede Kamer onder vuur liggende staatsecretaris Fred Teeven bij te staan, maar dat was niet aan hem te merken.

Jan Torny’s zakenpartner Xandrine van Woudenbergh en vriend Gabriël Urucoglu (Kreta en Proeflokaal ’t Hookhoes) mochten ook mee evenals Xandrine’s broer en moeder. Urocoglu was danig onder de indruk van de ontvangst. “Indrukwekkend hoe aardig die man is. Bijzonder hartelijk en ook geïnteresseerd in ons horeca-vak. Bovendien heeft hij humor en hij nam toch maar een uur de tijd voor ons. Dit bezoek vergeet ik niet gauw”, aldus Gabriël.

Vervolgens werd het bij Rita Verdonk thuis ook nog gezellig. Verdonk had een diner ingezet voor de veiling maar ontving haar gasten niet alleen, ze bood ook nog eens een cheque van 1000 euro aan voor de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ en dat was dus een bijzondere meevaller die Freek Buitenweg goed doet omdat toekomstige lotgenoten pas op genezing kunnen hopen indien er heel veel onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van het ontstaan van ALS.

Meer weten over de stichting 'Vrienden van freek tegen ALS' ? Klik hier.
Kijk hier naar een filpje van de benefietavond.

Fotoreportage: Henk Bolk

Fotoreportage (39 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina