Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-04-2013  

Uitbrekende paarden in het nieuws

 

ALMELO – Bij Schuinesloot, in de buurt van Slagharen, geraakte een automobilist met zijn beladen paardentrailer in de sloot. Omdat het paard niet uit de trailer gehaald kon worden, werd besloten de trailer inclusief het paard met een takelwagen weer op de weg te zetten. Na inspectie bleek het paard er met de schrik van afgekomen te zijn en verder geen letsel te hebben opgelopen.
Op de Wierdensestraat in Almelo ontstond zondagmiddag enige consternatie toen een paard uitbrak uit een aanpalende weide. Omdat het paard in de richting van de Schuilenburgsingel rende, werd het verkeer stilgezet en kon het edele dier uiteindelijk worden gevangen om tot slot weer in de weide te worden gezet, waar de eigenaar inmiddels de omheining had hersteld.
Maandagmiddag opnieuw consternatie. Nu in de zuidelijke binnenstad. Een schimmel – niet die van Sinterklaas – had zich weten los te rukken van zijn begeleider te voet en rende de binnenstad in. Of het paard opzoek was naar Riël Klumper Ruitersport verteld het verhaal niet, maar in de Grotestraat Zuid kon hij staande worden gehouden door een doortastende politieagente en worden teruggeleid naar de plek waar de paardentrailer stond.

< Fotograaf Coen Mulder blef op veilige afstand.

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina