Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-04-2013  

Schoolverlaten en de gevolgen

 

ALMELO – De Almelose wethouder van onderwijszaken Johan Andela presenteerde samen met zijn collega’s uit Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden woensdag jl. de start van het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) voor schoolverlaters in de regio. Het meldpunt moet voorkomen dat scholieren vroegtijdig hun studie afbreken. In Twente verlaat circa 2,5 procent van de jongeren tot 23 jaar voortijdig het onderwijs en dat moet omlaag omdat vroegtijdige schoolverlaters slechte kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Via voorlichting over de gevolgen van het vroegtijdig afbreken van opleidingen, moet dat bereikt worden en daarom is een vernieuwde website voor voortijdig schoolverlaters én scholen gepresenteerd als vraagbaak en informatiebron.
Binnen de RMC in de regio Almelo, is sinds 2009 een regionale leerplichtambtenaar werkzaam, die zich specifiek richt op de doelgroep 16- en 17-jarigen op het MBO. Samen met de jongeren en de diverse MBO’s wordt gekeken naar mogelijkheden om verzuim terug te dringen en hiermee voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. Soms worden maatwerktrajecten ingezet om de jongere te begeleiden naar de juiste opleiding en startkwalificatie. Deze werkwijze is uniek in Twente, alleen de subregio Almelo beschikt over een regionale leerplichtambtenaar.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina