Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-04-2013  

De invloed op levensgeluk

 

ALMELO – Welke invloed hebben de inwoners van een gemeente op hun persoonlijke levensgeluk? Hoe komen we samen tot een werk- en leefomgeving waarin geluk een leidend thema is en een gemeenschappelijke waarde vertegenwoordigt? Dat soort vragen ging het om tijdens de derde thema-avond over levensgeluk in de Almelose bibliotheek.
In het forum o.a. de fluitiste en oud- politica Berdien Stenberg wiens wiegje ooit in Almelo stond, Marja van Pluur (directeur OBS de Windhoek), Erik Hütte (adviseur coöperatie en duurzaamheid Rabobank), Albert van Winden (directeur Twente Milieu), Joep Vrielink (ondernemer kunsthandel), Gerard Nordkamp (initiatiefnemer Geluksbudget), Meryem Akbay (Voorzitter vrouwennetwerk Yunus Emre Moskee) en de Almelose wethouder Anja Timmer. Ondersteunend aan de dialoog was het boek en bijbehorende DVD ‘Ondernemend Geluk’ van Ton Constandse en Clara den Boer waarin Positief denken, Talentontwikkeling, Zelfvertrouwen, Toekomstdromen, Dankbaarheid en Het doorgeven van geluk, de hoofdmoot vormen.
Volgens die onderwerpen verliep ook de lijn van het debat, maar niemand had de echte oplossing in petto voor bestendig levensgeluk.
Wel is in de loop der jaren gebleken dat het ooit in Almelo opgestarte ‘Geluksbudget’ een handje kan helpen om mensen achter de geraniums weg te halen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina