Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-04-2013  

Liefst 300 scholieren Scoren voor Gezondheid

 

ALMELO - Donderdag jl. deden maar liefst 300 leerlingen van negen Almelose basisscholen mee met de sportdag van Scoren voor Gezondheid. Dit project betreft een samenwerking tussen Scoop Welzijn en Heracles Almelo. Bij deze sportdag werd ook nauw samengewerkt met Oranje Nassau en studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC van Twente. Zij begeleidden de groepen leerlingen, maar stonden ook als trainers bij de spelonderdelen.
De kinderen werkten in groepen een sportief circuit af, gevarieerd met een gezondheidsspel. Bij enkele onderdelen werd het sportieve afgewisseld met de kennis over gezonde voeding. Bij het verbrandingsspel aten de kinderen een stukje ontbijtkoek, appel of chocolade en moesten vervolgens even lang een oefening doen om de calorieën te verbranden (bijvoorbeeld 3 minuten hinkelen of een sprintje trekken).
Vlak voor het einde van de sportdag kwamen Heracles-voetballers Remko Pasveer, Jaroslav Navratil, Daryl van Mieghem, Marko Vejinovic en Christian Dorda langs om de kinderen aan te moedigen. Dorda en Navratil sprongen bij de kinderen in het veld bij het partijspel om mee te spelen! Tot slot tekenden de spelers de diploma’s van de kinderen om hen te belonen voor hun goede sportieve gedrag.

Archief
Terug naar vorige pagina