Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-04-2013  

Ich will Bolletje!

 

ALMELO/NEUENHAUS (D) - Beschuit, knackebröt en koekjesfabrikant Bolletje komt in Duitse handen. Dietrich Borggreve Zwieback und Keksfabrik GMBH uit het net over de grens liggende Duitse Neuenhaus wil het Almelose bedrijf overnemen. Het Duitse familiebedrijf stamt uit 1928 en leverde al in 1950 haar producten door geheel Duitsland. In de jaren ’80 bouwde het even buiten Neuenhaus een nieuwe fabriek. De aanleiding vormde een grote deal met beide Duitse takken van afnemer Aldi Nord en Aldi Süd (Gebroeders Albrecht) Het Duitse bakkerijconcern telt 300 werknemers.
Het grotere Bolletje - waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1867 - van de familie Ter Beek, telt in Nederland 500 werknemers en staat al enige jaren in de etalage door gebrek aan opvolgers. Vorig jaar werd een overname door het eveneens Nederlandse concern Continental Bakeries van de steenrijke familie Fentener van Vlissingen door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa afgewezen wegens het verkrijgen van een te groot marktaandeel op de Nederlandse markt.
De overname is voorgelegd aan de ondernemingsraad van Bolletje met de uitleg dat het nieuwe concern de A-merkstrategie van Bolletje op de Nederlandse markt nadrukkelijk nastreeft. De overname moet tevens tot omzetgroei leiden voor beide bedrijfstakken op de internationale markt. De gezamenlijke omzet bedraagt momenteel zo’n 200 miljoen euro.

Lees ook:
'
Verkoop mag niet van NMa'
'
Bolletje in de verkoop'

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina