Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-04-2013  

Drukke betoging Dienstencentrum De Riet

 

ALMELO – Ruim 130 vrijwilligers en gebruikers van Dienstencentrum De Riet waren vanmiddag aanwezig in het dienstencentrum aan de Plompstraat om te vernemen hoe de vlag er bij staat in het verzet tegen de verhuizing van de activiteiten naar andere wijkcentra. Vorige week werd bekend gemaakt dat de verzetsgroep, Scoop Welzijn Ouderen, medegebruiker Aveleijn, verhuurder Beter Wonen en subsidiekorter wethouder Mieke Kuik-Verweg opnieuw met elkaar in gesprek zouden gaan of er nog andere oplossingen mogelijk zijn, maar daar zag het vanmiddag niet direct naar uit.
Namens Scoop Welzijn liet directeur Annabel Engles weten dat de gemeentelijke subsidiekorting van 300.000 euro jaarlijks Scoop noodzaakt om op de huisvestingskosten te bezuinigen. Ook verzetscoördinator Hendry Bosch moest aan de aanwezigen beamen dat Scoop met die subsidiekorting wel zwaar voor het blok was gezet. Het is dus nog lang niet zeker dat de activiteiten die sinds 1969 in Dienstencentrum De Riet worden georganiseerd , daar ook kunnen blijven.

Emoties

De emoties liepen hoog op toen ook de aanwezigen hun opmerkingen en vragen konden stellen. "Ze nemen ons, ons huis af", zo verwoorde een aanwezige de onheilstijding die sinds eind december al in het geruchtencircuit rondspookte en eind januari jl. werd beaamd. Veel aanwezigen gaven aan niet meer te willen deelnemen aan de activiteiten en zeiden liever thuis te blijven wanneer de activiteiten worden verplaatst. Velen waren ook bitter teleurgesteld te moeten ervaren dat wethouder Kuik niet aanwezig was om enige uitleg te geven en te antwoorden op vragen die leven bij de ouderen.

400 handtekeningen

Verzetscoördinator Bosch bood nog wel 400 handtekeningen aan, aan directeur Engles van Scoop Welzijn. Of het helpt? Zo’n 23.000 bezoekers passeren jaarlijks de drempel van het knusse niet al te grote Dienstencentrum De Riet. Waarom moeten die naar elders? Waarom naar een wijkcentrum dat commercieel is verpacht? Dat zijn de vragen waar de overgrote groep van ouderen mee zitten.
Op woensdag 17 april a.s. is er weer een bijeenkomst. Wellicht dat wethouder Kuik dan voldoende moed heeft verzameld om zelf uitleg te kunnen geven wat het definitieve toekomstbeeld wordt!

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina