Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-03-2013  

Bolk Transport heerst 3 dagen in Dublin

 

DUBLIN – Het Almelose transportbedrijf Bolk is sinds gisteren prominent aanwezig in de Ierse hoofdstad Dublin. Drie nachten lang trekken de truckers van Bolk dwars door de stad om 27 lagertanks te bezorgen bij de legendarische St. James's Gate Brewery, sinds 1759 het onderkomen van het wereldberoemde Ierse Guinness bier.
De lagertanks werden geproduceerd bij Holvrieka in Emmen en vandaaruit verzorgde Bolk Transport het complete vervoer en wordt ook zorg gedragen voor het lossen en opstellen van de 25 meter hoge lagertanks met een doorsnede van 6,5 meter. Het gewicht per lagertank is 30 ton.
Vanaf Emmen ging het over de weg naar Drachten en per binnenschip naar Rotterdam waar de diepladers werden overgezet op een coaster voor de vaart naar Dublin. Vanuit de haven van Dublin gaat het vervolgens vier keer in de nacht met de beladen trucks dwars door Dublin en worden in de weekenden de 27 lagertanks op hun plaats gezet.

Het is niet de eerste keer dat Bolk Transport lagertanks aflevert bij Guinness, want 27 jaar geleden deed men dat ook al eens en dat was men daar niet vergeten. Bij Holvrieka werd er dus op aangedrongen dat het transport onder verantwoordelijkheid van Bolk zou plaatsvinden.
Bolk Transport voert vaker dit soort transporten uit. Zo werd vorig jaar een moeilijk transport uitgevoerd naar de Alfa Brouwerij in het Limburgse Schinnen.

< Bolk Transport heeft eigen Europees erkende verkeersbegeleidingsteams om de veiligheid te garanderen.
Technici begeleiden het transport om verkeersknelpunten als straatverlichtingsmasten e.d. tijdelijk weg te halen. Bolk zette 27 diepladers, 6 trucks en 2 begeleidingsteamsvoertuigen in en huurde ook nog 2 Ierse truckers in om diepladers te trekken.

Op de onderste foto links trekt een Ierse collega een dieplader van Bolk langs het Ierse Four Court House aan de Inn's Quay langs de rivier de Liffey, die dwars door Dublin stroomt en een open verbinding heeft met zee. Dublin's oudste pub The Brazen Head uit 1198 ligt er vlak tegenover aan de andere kant van de Liffey. De pub is beroemd vanwege de live Irish music sessions en de vele awards voor de uitstekende keuken.

Het beroemde uitgaansgebied Temple Bar is daar niet ver vanaf.
 

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina